فرماندار پردیس از صادرات محصولات صنعت مبل این شهرستان به اروپا و آمریکا خبر داد و افزود: اختلافات با سازمان محیط زیست این صنعتگران را دلسرد کرده است.
کد خبر: ۴۱۱۳۸۱
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۷ 21 April 2017
 مرتضی حیدری عصر امروز در مراسم بازدید علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از کارخانه « آروین اوزمان» برترین کارخانه منطقه خرمدشت طی سخنانی اظهار داشت: یکی از شهرهای جدید کشور که بعد از انقلاب پایه ریزی شده شهرستان پردیس است، در ابتدا این شهرستان برای ۱۸۰ هزار نفر پایه‌گذاری شد، اما ناخواسته در اواخر سال ۸۹ رئیس جمهور دولت قبل پس عبور بالگرد حامل وی از آسمان این منطقه، تصمیم بر احداث دو شهر جدید فاز ۱۱ ( کوزو)، و فاز هشت( دره بهشت) را در این حوزه کرد.

وی افزود: دستور احداث ۳۵ هزار واحد مسکن مهر در هرکدام از این دو فاز داده شد که همچنان در حال ساخت است و در کنار ساخت مسکن مهر در فازهای پنج و ۹ نیز مجموعا نزدیک به صد هزار واحد علاوه بر ظرفیت قبلی تحمیل شد.

فرماندار پردیس ضمن اشاره به وجود هشت هزار واحد صنفی و صنعتی در شهرستان، اظهار کرد: حضور این تعداد واحد در یک منطقه در نوع خود بی‌نظیر است اما در گذشته‌های دور هر زمان تهران از نظر آلایندگی و آلودگی‌هوا تحت فشار قرار گرفته صنایع را به خارج از محدوده هدایت می کردند.

وی اضافه کرد: در آن زمان برنامه خاصی برای استقرار این واحدها نبوده و صاحبین این مشاغل به حومه تهران آمده و با خریداری ملک‌هایی اقدام به تاسیس کارخانه و سوله‌های مرتبط با حرفه خود کرده و مستقر شدند.

حیدری ادامه داد: این استقرار در جاجرود، تپه‌سیف، کمرد، خرمدشت‌ و بومهن منجر به تامین شغل برای ۷۲ هزار نفر در کارخانه‌های بزرگ و کوچک با محصولات استراتژیک و هایتک برای مصارف داخلی و صادرات شده است.

بلاتکلیفی دو هزار واحد صنعتی پردیس در حریم رودخانه جاجرود

فرماندار پردیس گفت: همواره این هشت هزار واحد اکثرا صنفی ،که بیش از ۶۰ درصد آن به تولیدات چوبی، درودگری و مبلمان اختصاص دارند در پنج نقطه شهرستان در بلاتکیفی بسر میبرند.
وی با بیان اینکه در سال ۹۲ فرمانداری تاسیس شده، افزود: قوانین مختلف محیط زیست، استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری، عدم تغییر کاربری اراضی و حریم آب در این سالها مجموعه صنعتگران و شهرستان را دچار مشکل کرده‌ است.

حیدری ادامه داد: با تلاش اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان پردیس آمار تمام صنوف، صنایع و نوع تولیدات شهرستان جمع‌آوری شده است.

فرماندار پردیس اضافه کرد: با محیط زیست وارد مذاکرات طولانی شدیم و طی دو سال اخیر با امور آب مذاکره کرده و با چالش‌های فراوانی روبرو شدیم و برای ساماندهی صنایع و صنوف بلاتکلیف مانده‌ایم.

وی اظهار کرد: یکی از خواسته‌های اصلی ما امور آب است که مدام به شورای امنیت ملی گزارش می دهد و از مصوبات این شورا علیه کارگاه‌ها و مراکز صنفی استفاده می کند.

حیدری گفت: حدود دو هزار واحد در حریم و بستر رودخانه جاجرود قراردارند، و امور آب به دلیل وجود سد ماملو اعلام می کند که این صنایع باعث آلودگی آب هستند و باید تخریب شوند.

فرماندار پردیس افزود: محیط زیست دو موضوع پارک ملی خجیر و حریم منطقه حفاظت شده خجیر است که هر دو در قوانین خود تداخل دارند و باعث شده تمام استعلام‌هایی که توسط شهرداری و بخشداری صادر می شود با قاطعیت احداث هرگونه سازه و ساختمان مخالفت می شود.

وی ادامه داد: امور آب دو هزار واحد و محیط زیست نزدیک به چهار هزار واحد صنفی و صنعتی شهرستان را بلاتکلیف گذاشته اند، جهاد کشاورزی نیز در مناطقی ورود دارند اما مخالفتشان مانند این دو دستگاه نیست.

حیدری اضافه کرد: به سه دستگاه فوق پیشنهادات مختلفی را برای باز شدن این گره کور داده‌ایم که ابتدا به محیط زیست پیشنهاد می دهم به ازای ۴۰۰ هکتار حریم پارک خجیر ۶۰۰ تا ۷۰۰ هکتار از اراضی مستعدی از مناطق جنوب شرقی شهر بومهن را برای اضافه کردن به پارک خجیر واگذار کنیم تا مناطق صنعتی رهاسازی شود.

فرماندار پردیس با بیان اینکه این موضوع به زودی با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست مطرح خواهد شد، اظهار کرد: در تمام ۴۰۰ هکتار ساخت و ساز صورت گرفته و تمام فضای موجود اشغال شده است و دیگر آن محیط نمی تواند مانند پنجاه سال گذشته بشود.

حیدری افزود: اگر این اتفاق و تعامل صورت بگیرد عملا صاحب دو شهرک صنعتی در خرمدشت و بومهن که دارای تمامی امکانات وب، برق و گاز هستند خواهیم شد.

اختلاف محیط زیست با منطقه صنعتی خرمدشت

فرماندار پردیس ادامه داد: در منطقه صنعتی خرمدشت فقط دو هکتار با محیط زیست اختلاف وجود دارد اما این منطقه در طرح جامع شهر فاز هفت و دارای کاربری کارگاهی و صنعتی دیده شده است.

وی اضافه کرد: منطقه صنعتی بومهن حدود ۶۶ هکتار وسعت دارد و در طرح جامع شهری نیز مانند منطقه خرمدشت کارگاهی و صنعتی دیده شده است اما هنوز در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران قرار نگرفته است.

حیدری در خصوص مشکل جاجرود، اظهار کرد: جلساتی در وزارت کشور برای سدهای امیرکبیر، طالقان، در خارج از شهرستان پردیس و سدهای لتیان و ماملو در بالا و پایین دست حوزه پردیس در حال برگزاری است.

فرماندار شهرستان پردیس با اشاره به مصوباتی که در گذشته به تصویب رسیده، گفت: با این مصوبات هر کاری از جمله ساخت منازل مسکونی، دامداری، کشاورزی، باغداری و... را در محدوده این سدها ممنوع شده است که این منطقی نیست که افراد حدود پنجاه تا ۲۰۰ سال در این مناطق زندگی کردند و بیست سال پیش این سد احداث شده و حق هرگونه گونه فعالیت و زندگی را آنها را سلب کردند.

وی افزود: نهایتا این اعتراضات باعث شد وزارت کشور با محوریت محیط زیست و امور آب جلساتی را برگزار کنند که ما نیز این پیشنهاد را دادیم که فعالیت صنایع آلاینده را به هیچ وجه در مناطق ندهیم.

حیدری ادامه داد: در گذشته فعالیت صنایع نامشخص بود و تمام فعالیت‌ها را آلاینده میدانستند اما امروز تمام واحدها و تولیداتشان مشخص شده که ۱۰۳ تا ۱۰۷ واحد آلاینده شناسایی شدند که تولیدات ۲۷ واحد به محیط زیست آسیب میزد که تمام آنها پلمپ و دیگر در این منطقه وجود ندارند.

فرماندار پردیس اضافه کرد: چشم‌انداز آینده جاجرود را برای انبار داری و فعالیت‌های اینچنینی و با نیروهای حداقلی درنظر گرفتیم تا پسابی از این سوله‌ها خارج نشود.

صادرات محصولات مبل پردیس به اروپا و آمریکا

وی اظهار کرد: در دراز مدت واحدهای کارگاهی از حاشیه رودخانه جاجرود خارج و در مناطق دیگر مستقر خواهند شد تا مشکل پنجاه ساله این منطقه پایان بپذیرد.

حیدری گفت: در برنامه داریم اگر بتوانیم  با محیط زیست به توافق برسیم برای صنایع بخش جاجرود حدود پنجاه هکتار زمین در نقطه‌ای مناسب در شهرستان پردیس را در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران قرار بدهیم تاصنایع هایتک را راه‌اندازی و کارخانه‌های حاشیه رودخانه جاجرود به این منطقه منتقل شوند.

فرماندار شهرستان پردیس با اشاره به خروج کارخانه‌های بزرگ، افزود: تعدادی از کارخانه‌های بزرگ کشور که کالاهای تولیدی آنها به کشورهای آمریکایی و اروپایی صادر می شود همچنین تولیدات صنعت مبلمان شهرستان پردیس به تمام کشورهای دنیا صادر می شود که تمام آن ها در این منطقه حضور دارند و این بلاتکلیفی باعث دلسردی و در نهایت خروج آنها خواهد شد.

وی ادامه داد: با رفع موانع و مشکلات ۸ هزار واحد صنعتی با ۸۰ هزار شغل شهرستان زمینه افزایش شغل، ظرفیت تولید و رونق اقتصادی را برای کشورمان در بر خواهد داشت.

حیدری اضافه کرد: پیشنهاد می کنیم دو بافت صنعتی و سه بافت صنفی را برای ساماندهی صنایع داریم و پس از آن نیز از اضافه شدن کارگاه‌های دیگر ممانعت خواهیم کرد و اجازه افزایش نخواهیم داد.

فرماندار پردیس با اشاره به افزایش جمعیت منطقه به ۶۰۰ هزار نفر تا پایان سال آتی، اظهار کرد: ۲۵ درصد واحدهای مسکن مهر به زنان سرپرست خانوار تعلق دارد که یک برگ و خط برای اشتغال آنها درنظر گرفته نشده است، و باید با تدابیری اشتغال این افراد را در آینده‌ای نزدیک مهیا کرد.

منبع: مهر
برچسب ها: پردیس ، صنعت مبل ، صادرات
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار