رنگ‌ها زودتر فاسد می کنند
در سال گذشته مشتری 100 هزار تنی مرکبات مازندران وجود داشت اما وقتی محصولاتمان را دید نپذیرفت و محصول مورد نظر را بهداشتی ندانست. در مرکبات 100 روز برداشت داریم و بسیاری از میوه‌های شمال به دلیل استفاده نادرست از واکس و رنگرزی زودتر از معمول فاسد می شود.
کد خبر: ۲۸۸۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲ 31 August 2016
به گزارش تابناک مازندران، چندی پیش ربیع فلاح جلودار استاندار مازندران بابیان اینکه تولیدات کشاورزی استان باید ۱۰۰ درصد افزایش یابد، صادرات را از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: دست نیاز به‌سوی کمیسیون کشاورزی دراز می‌کنیم و باید مشوق‌های صادراتی در بخش کشاورزی نیز اعمال شود.
 
رنگ آمیزی مرکبات از سوی سورتینگ داران در سال های به عنوان چالشی جدید در حوزه باغداری و صادرات مازندران به شمار می رود به گونه ای که رئیس اتاق بازرگانی مازندران در تازه ترین نشست خود گفته است که رنگ های مرکبات مشتری 100 هزار تنی مازندران را پرانده است.
 مشکل صادرات مرکبات مازندران چیست ؟
کمیسیون تخصصی بازرگانی، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی مازندران امروز به موضوع رنگ آمیزی مرکبات در سورتینگ ها پرداخت.
 
سید محمد جعفری رئیس این کمیسیون در این نشست گفت: با توجه به اینکه مازندران در کشور قطب کشاورزی به شمار می رود؛ باید به این موضوع بیشتر بپردازیم و دستورالعمل امروز در باره صادرات مرکبات و سبززدایی مرکبات است.
 
وی با اشاره به اینکه سورتینگ ها اقداماتی را در موضوع رنگ زدایی مرکبات دارند، افزود:  در این بخش مشکلاتی با علوم پزشکی و باغداران و سورتینگ داران وجود دارد که باید مرتفع شود.
 
رئیس کمیسیون بازرگانی، امور گمرکی، حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی مازندران تصریح کرد: با توجه به اینکه زمان چیدن مرکبات 50 تا 60 روزه است برای دارندگان مرکبات این فرصت کمی است و ظاهرا رنگ کردن مرکبات برای ماندگاری بیشتر آن استفاده می شود.
 
وی با بیان اینکه بیش از 120 سال است که سبز زدایی مرکبات در کشورهای مختلف انجام می شود، افزود: برخی از کارشناسان رنگ های این مرکبات را سرطان‌زا دانستند و لازم است این موضوع شفاف شود.
 
جعفری اظهار کرد: وقتی یک محصول وارد کشور می شود کالاهایی که مجوز ورود دارد مجاز است و در حقیقت در صورت مشکل دار بودن استفاده نخواهد داشت.
 
 وی با بیان اینکه باید رنگ‌ها مجوز سازمان غذا و دارو را داشته باشد، افزود: استفاده از رنگ برای کمسیون واضح است اما در این جلسه به این مهم پرداخته می شود که از چه رنگی استفاده کنیم که ضرری برای سلامتی مردم نداشته باشد.
 
رئیس کمیسیون بازرگانی، امور گمرکی، حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه سلامت مردم برای همه مهم است، عنوان کرد: درباره نحوه استفاده از رنگ باید سازمان جهاد کشاورزی آموزش های لازم را به سورتینگ داران ارائه کند و در این مسیر برای ما استانداردهای ایران اهمیت دارد.
 
وی افزود: تشکیل کمیته ویژه در موضوع مرکبات صادراتی و رنگ آوری آن با نمایندگان، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، اتحادیه مرکبات، اتاق بازرگانی، نماینده سورتینگ داران و نیز نماینده استانداری تشکیل و نتیجه آن عملیاتی شود.
 
  
روسیه مرکبات واکس زده را نمی پذیرد
  
 
لیلا واثقی  مدیركل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری مازندران نیز تصریح کرد: باید در صادرات کیوی و مرکبات به کشورهای همجوار دقت کنیم چرا که اشتباه در این حوزه موجب خواهد شد که از صادرات مرکبات به آن کشورها محروم شویم.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر خبر دادند که از مبادی آستارا کیوی سبز با کیفیت پایین به روسیه صادر می شود، افزود: این اقدامات موجب ایجاد مشکلات در روابط اقتصادی دو کشور شده و باید بخش خصوصی آن را در نظر داشته باشد.
 
مدیركل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری مازندران تصریح کرد: با صحبت هایی که با خریداران مرکبات روسیه شده آنها میوه‌های واکس زده را نمی پسندد و این مهم باید از سوی صادرکنندگان مورد توجه قرار گیرد.
 
 
 
رنگ ها مجوز وزارت بهداشت داشته باشند
 
 
 
محمد رجبی کارشناس ارشد مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت: نمی توانیم آزمون خطا داشته باشیم و رنگی باید در غذا استفاده کرد که غذا باشد.
 
وی افزود: اکنون رنگی که وزارت بهداشت آن را تایید کند دیده نشده و مورد تایید نیست باید آن چیزی که سورتینگ داران به عنوان رنگ دارند استفاده می‌کنند از سوی وزارت بهداشت تایید شده باشد.
 
 کارشناس ارشد مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران: تصریح کرد:  اگر رنگ مجازی داشته باشیم باید برای استفاده از رنگ برای مرکبات در محل سورتینگ مرکبات کارشناسان فنی و نماینده و ناظر وجود داشته باشد.
 
   رنگ‌ها زودتر فاسد می کنند
 
  
محمد رضا شعبانی مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران نیز در سخنانی گفت: برداشت مرکبات در 4 ماه از سال انجام می‌شود و قبل از تامسون باید نارنگی پیش رس و نارنگی محلی برداشت شود.
 
وی اظهار کرد: در مرکبات 100 روز برداشت داریم و بسیاری از میوه‌های شمال به دلیل استفاده نادرست از واکس و رنگرزی زودتر از معمول فاسد می شود.
 
 
مرکبات رنگ نشوند بهتر است
 
ایزدی کارشناس مسئول مرکبات و کیوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره رنگ آمیزی مرکبات، گفت: برخی از مرکبات نیاز به رنگ آمیزی دارند و اگر مجوز غذا و دارو را به دست آوردند می توانند استفاده کنند.
 
وی با توجه به اینکه در بسیاری از غذاها رنگ خوراکی استفاده می‌شود، افزود: باید چگونگی و میزان استفاده از رنگ مشخص شود و اگر به صادرکنندگان مرکبات شیوه رنگ زنی مرکبات آموزش داده نشود استفاده غیر استاندارد موجب می شود که میوه حالت سوخته پیدا کند.
 
کارشناس مسئول مرکبات و کیوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در رقم تامسون نیازی به رنگ‌آمیزی نیست و حتی رنگ‌آوری هم انجام نمی شود، گاهی سورتین گدار مجاز است با درخواست مشتری مرکبات را رنگ کند ولی باید رعایت اصولی رنگرزی را حفظ کند.
 
وی افزود: نظر استاندارد و تاکید کارشناسان این بود که هیچگونه رنگ و واکسی را نمی پسندد و باید متناسب با کشور هدف این کار را انجام دهیم.
 
   رنگ؛ مشتری 100 هزار تنی مرکبات مازندران را پراند
 
   عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز در این جلسه گفت: باید نقد را به عنوان یک اصل و کمک به یکدیگر بپذیریم  و از آن به عنوان یک فرصت نهایت بهره را ببریم.
 
وی با بیان اینکه باید واقعیت ها را بپذیریم و رفع مشکل کنیم، افزود: در سال گذشته مشتری 100 هزار تنی مرکبات مازندران وجود داشت اما وقتی محصولاتمان را دید نپذیرفت و محصول مورد نظر را بهداشتی ندانست.
 
رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه خوب نیست دنبال برکرسی نشاندن و حذف خودمان باشیم، تصریح کرد: اگر استفاده از رنگ از نظر بهداشت مشکلی ندارد و موجب رونق باغداری می شود باید انجام شود در غیر این صورت نباید استفاده کرد.
 
وی با بیان اینکه امکان دارد رنگ ها از چارچوب غیرقانونی یا به صورت قاچاق وارد شود، افزود:  باید در کوتاهترین مدت درباره موضوعات مربوط به ترانزیت کالا و نیز اقداماتی در حوزه اعطای وام کم بهره بتوانیم قیمت تمام شده مرکبات را کاهش داده و با مدیریت هزینه جانبی صادرات مرکبات مقرون به صرفه باشد.
 
وی افزود: امسال ظرفیت تولید مرکبات بالا است و اتاق زمینه و بستر لازم را برای صادرات مرکبات آماده می کند
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار