با تلفات مرغ بومی در این مناطق و اخذ نمونه های لازم و ارسال آن به آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور و تائید بیماری ، صبح امروز دوشنبه ، شانزدهم اسفندماه عملیات قرنطینه و معدوم‌سازی مرغ‌ها با همکاری مجموعه دستگاه های شهرستان و دو اکیپ از مرکز استان آغاز شده است.
کد خبر: ۳۹۰۰۶۰
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۴ 07 March 2017
مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد از شناسایی همزمان سومین و چهارمین کانون شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد تا با توجه به در مسیر شهرستان چرام بودن یکی از این کانون ها این شهرستان هم در معرض ورود این بیماری قرار گیرد.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر بهمنش با تائید این خبر گفت: پس از شناسایی اولین کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در روستای بن زرد و پس شهر پاتاوه ، و همچنین دو محله در شهر دهدشت ، همزمان کانونهای روستاهای سمغان و لیرکک دشمن زیاری در شهرستان کهگیلویه به عنوان سومین و چهارمین کانون این بیماری شناخته شد.
وی عنوان کرد: با تلفات مرغ بومی در این مناطق و اخذ نمونه های لازم و ارسال آن به آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور و تائید بیماری ، صبح امروز دوشنبه ، شانزدهم اسفندماه عملیات قرنطینه و معدوم‌سازی مرغ‌ها با همکاری مجموعه دستگاه های شهرستان و دو اکیپ از مرکز استان آغاز شده است.
دکتر بهمنش با اشاره به قوانین‌ و دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور در خصوص نحوه برخورد با بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان گفت : تا شعاع یک کیلومتر کلیه مرغ‌ های بومی و صنعتی ، ماکیان و انواع طیور و پرندگان و تخم مرغ های محلی و بومی در منطقه معدوم می‌شوند که این اقدام با همکاری دستگاه‌های ذی ربط از جمله دستگاه قضا ، نیروی انتظامی ، دامپزشکی و … اجرا میگردد.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به ماهیت بیماری که مشترک بین انسان و دام است گفت : خوشبختانه مورد انسانی در کشور مشاهده نشده ولی لزوم همکاری‌های مردم با دامپزشکی و توجه به توصیه‌های کارشناسان دامپزشکی علی الخصوص عدم خرید و ذبح مرغ زنده در منزل و معابر عمومی ، عدم جابجائی مرغ های بومی و محصور نمودن آنها مد نظر قرار گیرد.
دکتر بهمنش به برخی نشانه‌هایی که می‌تواند نشانگر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باشد، افزود: تلفات غیرعادی مرغ، سیاه شدن تاج مرغ یا خروس، آبریزش بینی و … از نشانه‌های این بیماری است و مردم با مشاهده این نوع علائم سریعاً مراتب را به سامانه ارتباط مردمی ۱۵۱۲دامپزشکی و یا خانه های بهداشت اطلاع تا اقدامات لازم در این خصوص صورت پذیرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار