کد خبر: ۳۹۸۶
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۶ 10 February 2015

رییس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با تأکید بر اهمیت بافت‌های استخوانی در تعیین هویت بقایای اجساد در حوادث دسته جمعی، گفت: در حوادث دسته جمعی به ویژه حوادث همراه با انفجار، آنچه برای تعیین هویت باقی می ماند قطعه‌هایی از بدن متوفیان حادثه است که در این موارد، استخراج و انگشت نگاری DNA از بافت‌های استخوانی بسیار کاربرد دارد.

به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر رضا علاءالدینی افزود: بافت‌های استخوانی در موارد بسیاری برای تعیین هویت به کار می رود به عنوان مثال اگر جسدی مدتی در جایی باقی بماند ظرف چند روز خون و بافت‌های نرم آن از بین رفته و فاسد می شود. بنابراین امکان شناسایی از طریق بافت‌های نرم وجود ندارد. اما بافت‌های استخوانی به دلیل ویژگی خاص و قدرت دفاعی آن در مقابل میکروب‌ها تا مدت‌ها سالم باقی می ماند و امکان استخراج DNA از آن بصورت بالقوه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی، اندازه استخوان و میزان اسیدیته محیط در مدت زمان ماندگاری آن تأثیر دارد، اظهار داشت: فعالیت برای استخوان با بافت‌های دیگر متفاوت است که خوشبختانه در سال‌های اخیر در پزشکی قانونی اقدامات جدی و علمی‌تر در این مورد انجام شده است.

رییس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران خاطر نشان کرد: استفاده از بافت‌های استخوانی در تشخیص هویت و استخراج DNA از این بافت‌ها در پزشکی قانونی با افزایش مواجه بوده به نحوی که بر اساس آمارهای موجود در سال گذشته (1392)،‌ از 126 بافت استخوانی در کشور DNA استخراج شد اما این رقم تنها در نه ماهه سال جاری به 175 مورد رسیده‌است.

دکتر علاءالدینی با تأکید بر موفقیت‌های آزمایشگاه ژنتیک اداره کل پزشکی قانونی استان فارس در استخراج DNA از بافت‌های استخوانی به برگزاری دوره آموزشی دو روزه با همین موضوع در شیراز اشاره کرد و افزود: در این دوره آموزشی شرکت کنندگان علاوه بر حضور در کلاس‌های تئوری به صورت عملی نیز با شیوه استخراج DNA از بافت‌های استخوانی در آزمایشگاه ژنتیک شیراز آشنا شدند.

به گفته وی استخراج DNA از بافت استخوانی در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی شیراز با دقت بسیار بالا انجام می شود و همین موضوع درصد صحت آزمایش‌ها را بالاتر برده است.

دکتر سعید غلامزاده مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس نیز در خصوص برگزاری این دوره آموزشی و اهداف آن اظهار داشت: کنفرانس دو روزه ژنتیک قانونی با رویکرد ارتقاء کیفیت، استانداردسازی و وحدت رویه در صدور نظریات کارشناسی آزمایشگاه های ژنتیک سازمان با دعوت از اساتیدی از سازمان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شیراز در زمینه ژنتیک در روزهای 15و 16 بهمن ماه در شیراز برگزارشد.

وی با اشاره به مباحث کنفرانس یاد شده افزود: در این کنفرانس مباحثی همچون روش‌های نوین در ژنتیک قانونی، استانداردسازی آزمایشگاه‌های ژنتیک قانونی، تفسیر داده‌ها در نمونه‌های میکسچر، مشکلات رایج در آزمایشگاه‌های ژنتیک قانونی و .... مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، غلامزاده خاطرنشان کرد: در روز دوم کنفرانس دوره آموزشی ژنتیک قانونی برای بیش از چهل نفر از قضات نیز توسط اساتید مدعو برگزار و با استقبال قضات رو به رو شد،‌ در این دوره مباحثی همچون کلیات ژنتیک قانونی و تاریخچه انگشت‌نگاری با DNA، انواع نمونه‌ها و روش‌های نمونه‌برداری برای آزمایش‌های آنالیز DNA، انواع آزمون‌های مورد استفاده در ژنتیک قانونی، نحوه تعامل هرچه بیشتر قضات با آزمایشگاه‌های ژنتیک قانونی، تفسیر نتایج آزمون‌های آنالیز DNA و ... برای قضات مطرح شد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس یادآور شد: در حاشیه این کنفرانس، کارگاه آموزشی استخراج DNA از استخوان در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی شیراز برگزار و SOP استخراج DNA از استخوان که توسط آزمایشگاه ژنتیک این اداره کل تهیه شده بود به صورت مجلد در اختیار کلیه کارشناسان قرار گرفت.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار