مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره غذاهایی که خستگی را رفع می‌کند، نشانه‌های بیماری سلیاک و رازهای خواب خوب سخن گفتند.
کد خبر: ۶۱۳۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۳ 13 July 2015

مرتضی صفوی، متخصص تغذیه، راهکارهای رفع خمودگی و خستگی را برشمرد و اظهار داشت: اگر تغذیه تصحیح داشته باشیم هرگز دچار کسلی، خمودگی، بی‌حالی و ضعف نمی‌شویم اما اگر از تغذیه صحیح استفاده نکنیم و بدن کمبود مواد مغذی داشته باشد این کمبود موجب خمودگی و کسلی می‌شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه افسردگی فصلی جز بیماری‌های است که موجب کسلی و خستگی انسان می‌شود گفت: علایم این افسردگی کج‌خلقی،‌بی‌علاقگی به کار روزانه، عدم علاقه به شرکت در فعالیت‌های گروهی و از بین رفتن تمرکز است.

وی به نقش تغذیه در رفع این نوع افسردگی اشاره کرد و گفت: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مواد غذایی می‌تواند در جهت رفع این مشکل موثر باشد. این مواد هم در غذاهای حاوی ویتامین C مانند مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیموترش و شیرین،‌گوجه فرنگی، سیب‌زمینی و ...) وجود دارد و هم در غذاهای حاوی ویتامین‌های محلول در چربی و ویتامین‌های A , E و D. 

صفوی تاکید کرد: این ویتامینها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مواد غذایی تاثیر جدی روی سلامت و تامین نیازهای بدن دارند ضمن اینکه خوراکی‌های دریایی نیز می‌تواند ایمنی بدن را بالا برده و مانع بروز خستگی و بی‌حالی در انسان شود.

به گفته‌وی مصرف میوه، سبزی،‌لبنیات، خوراک‌های دریایی، مغز میوه‌هایی مانند گردو و پسته در کنار 45 دقیقه زیر نور خورشید قرار گرفتن می‌تواند مانع خمودگی و خستگی افراد و کسل بودن آنها شود.

هانیه مرادی، دبیر انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سلیاک ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، اظهار داشت: سلیاک اختلالی خودایمنی است که روده کوچک را درگیر می‌کند. فرد مبتلا با استعداد ژنتیکی این بیماری به دنیا می‌آید و بر اثر مصرف گلوتن به مرور زمان علایم بیماری را نشان می‌دهد.

بسیاری از افراد علایم بیماری را در سنین کودکی یا جوانی نشان می‌دهند هر چند که علایم و نشانه‌ها می‌تواند به علت مل جذب مواد غذایی در بخش سالم روده کوچک تا سنین میانسالی و پیری نیز خود را نشان نداده در نتیجه تا مدت‌های زیادی فرد و پزشک معالج را از بیماری مطلع نسازند..

وی با بیان شایع‌ترین علایم اختلال سلیاک، گفت: نفخ، درد شکم، اسهال یا یبوست، کم‌خونی، اختلال رشد در کودکان، غیرطبیعی بودن آنزیم‌های کبد، نرمی و پوکی استخوان جزو علایم شایع این اختلال است.

مرادی گفت: هر چند درمان بیماری سلیاک رژیم دقیق و کامل بدون گلوتن تا آخر عمر است اما با وجود محصولات تولید داخل بیماران مشکلات زیادی در تأمین مواد غذایی خود مانند آرد، نان و بیسکویت دارند. البته به یاری خدا اکنون یکی از شرکت‌های تولید مواد غذایی و لبنی با احداث کارخانه‌ای جداگانه و رعایت تمام نکات مطابق استانداردهای بین‌المللی اقدام به تولید و توزیع مواد  غذایی فاقد گلوتن پرداخته است.

وی ادامه داد: تشخیص دیرهنگام این بیماری و شروع درمان با تأخیر می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری مانند سرطان روده کوچک، لنفوم و تحمیل هزینه‌های سنگین درمان به سیستم بهداشتی - درمانی کشور گردد.

دبیر انجمن حمایت از بیماران سلیاکی ایران گفت: علاوه بر بیماران مبتلا به سلیاک، مبتلایان به MS، دیابت تیپ یک، روماتیسم مفاصل، لوپوس، اوتیسم، کم‌خونی، اختلال آنزیم‌های کبدی، خودایمنی و نازایی نیز باید از مواد غذایی استفاده کنند که فاقد گلوتن است

رازهای خواب خوب
علی حسینی، متخصص طب سنتی، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاری فارس، اظهار داشت: از نظر طب سنتی برای داشتن خوابی راحت و آسوده بهتر است فاصله بین شام خوردن و خوابیدن حدود 2 ساعت باشد و فضایی که برای خوابیدن انتخاب می شود مثلا اتاق خواب آرام و بی سروصدا باشد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از راههای داشتن خواب خوب این است که فکر و خیال را از خود دور کنیم.

این متخصص طب سنتی گفت: خوردن شام سبک که کم چرب باشد بسیار موثر است. دور کردن استرس و اضطراب و ورزش کردن در طول روز باعث می شود تا اختلالات ناشی از خواب رفع شود.

وی ادامه داد: مصرف کاهو و سیب نیز برای داشتن خواب راحت توصیه می‌شود.همچنین خوردن آب گشنیز تازه و نان و ماست قبل از خواب نیز موثر است.


منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار