هر چند موضوع مشکلات اهالی ده ونک این روزها با انتشار خبر تخریب خانه های کوی کارخانه از سوی دانشگاه الزهرا بر سر زبان ها افتاد؛ اما می توان گفت که درگیری شهروندان با این دانشگاه آن هم در یکی از محله های شمالی پایتخت تنها بخش کوچکی از مجموعه مشکلاتی است که اهالی این محله محروم در طول 70 سال اخیر با آن دست به گریبان بوده اند. آنچه در این میان اهمیت دارد؛ این است که با توجه به آنکه تعیین تکلیف طرح تفصیلی این محله برای مشخص شدن آینده خانه های فرسوده آن برعهده شهرداری تهران و شورای شهر است؛ این در حالی است که سکوت مدیریت شهری در مقابل مشکلات تمام نشدنی ده ونک از یک سو و از سوی دیگر درگیر شدن مدیران ارشد شهرداری و اعضای شورای شهر به قائله جنگ قدرتی که اکنون بر سر ماندن یا رفتن شهردار هفدهم تهران به راه افتاده است، نشان می دهد؛ آنچه که برای مدیران شهری در دوره اصلاحات اهمیت ندارد؛ مردم هستند!
کد خبر: ۶۷۱۸۴۲
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰ 24 October 2018

به گزارش تابناک : اهالی این محله به خوبی می دانند که هیچ مسئولی تصمیم ندارد تا برای رفع مشکلات تاریخی آنها قدم بردارد حتی زمانی که تخریب سقف خانه های کوی کارخانه به دلیل واگذاری عرصه این محدوده در دولت های هفتم و هشتم به دانشگاه الزهرا اخبار و فیلم هایی از آن در فضاهای شبکه های مجازی منتشر شد؛ باز آنها شاهد سکوت متولیان اصلی در حل مشکلات محله خود بودند.


به جرات می توان گفت که تخریب خانه های فرسوده کوی کارخانه ده ونک روی سر ساکنان سالمند این محدوده تنها بخش کوچکی از مشکلاتی است که در این محله سال ها در سایه بی تفاوتی مدیریت شهری به یک بار مانند یک دمل چرکین سرباز کرده است.


خانه های فرسوده ای فاقد سند، مشخص نبودن طرح تفصیلی محله، فریز شدن خانه های قدیمی که حتی مالکان آنجا اجازه باز سازی ندارند چه برسد به نوسازی و همچنین قرار گرفتن تمامی محله در طرح شهری حفظ باغات مجموعه ای از مشکلاتی است که در سال های اخیر شهرداران وقت تهران نیز نتوانستد وعده های خود را برای رفع آن عملی کنند.

 

شهرداری تهران به جای تعیین تکلیف خانه های فرسوده ده ونک  تنها سکوت می کند!/ بی تفاوتی شورای پنجم شهر تهران  نسبت به حل  مشکلات محله ده ونک!


دبیر شورایاری محله ده ونک درباره مشکلات ساکنان این محدوده در گفت و گو با خبرنگار تیتر شهر گفت: بارها جلسات زیادی را با مسئولان دولتی و شهرداری تهران از فرمانداری گرفته تا اعضای شورای شهر، شهرداران منطقه 3 برگزار کرده ایم اما به رغم این تلاش ها گره از مشکلات اهالی ده ونک باز نشد.


شرافتی با تاکید بر اینکه بزرگترین مشکل محله ده ونک مشخص نبودن طرح تفصیلی آن است، افزود: نزدیک به 4 دهه است که هنوز متولیان حوزه شهری به طور دقیق مشخص نکرده اند که چند درصد از املاک این محله داخل طرح شهری قرار داد. به این دلیل که طرح تفصیلی این محدوده هنوز تدوین نشده است و به همین دلیل با دستور شهرداران وقت تمامی املاک ده ونک تا تعیین تکلیف طرح تفصیلی فریز شده است. به گونه ای که اهالی این محله نه اجازه ساخت و ساز و نوسازی دارند و نه اجازه تعمیر.


وی با بیان اینکه در طول سال های اخیر هیچگاه اعضای شورای شهر و شهرداری تهران به صورت واضح عنوان نکرده اند که آیا تمام این محله داخل طرح شهری حفظ فضای سبز وجود دارد یا بخش هایی از این محدوده؛ ادامه داد: اگر طرح تفصیلی محله دو ونک تهیه می شد؛ آن زمان ساکنان این محله قدیمی تکلیف خود را برای ماندن یا رفتن از این محدوده می گرفتند. اما وقتی شهرداری تهران قادر به مشخص کردن این مساله نیست که آیا بخش های داخلی محله در طرح شهری قرار گرفته یا زمین های اطراف آن، چگونه می توان انتظار داشت تا ساکنان این محله اقدامات قانونی خود را برای تهیه سند و یا نوسازی املاک فرسوده خود که بین 60 تا 100 سال قدمت دارند انجام دهند.

 

شهرداری تهران به جای تعیین تکلیف خانه های فرسوده ده ونک  تنها سکوت می کند!/ بی تفاوتی شورای پنجم شهر تهران  نسبت به حل  مشکلات محله ده ونک!


دبیر شورایاری محله ده ونک با اشاره به اینکه ساکنان این محله از این بلاتکلیفی تاریخی خسته شده اند، بیان کرد: منشاء اصلی این بلاتکلیفی شهرداری تهران است که نه تکلیف املاک این محدوده را مشخص می کند و نه اقدامی برای تدوین و ابلاغ طرح تفصیلی این محله انجام می دهد تا شهروندان تکلیف نهایی خود را در مواجهه با تصمیمات قانونی بگیرند.

 

شهرداری تهران به جای تعیین تکلیف خانه های فرسوده ده ونک  تنها سکوت می کند!/ بی تفاوتی شورای پنجم شهر تهران  نسبت به حل  مشکلات محله ده ونک!


به گفته وی؛ اگر این محله داخل طرح شهری حفظ باغات و فضای سبز قرار داد، چرا شهرداری تهران برای آزاد سازی عرصه آن اقدام به خرید املاک به قیمت روز نمی کند. این در حالی است که در طول سال های اخیر هر چند وقت یک بار شهرداری اقدام به خرید برخی از املاک این محدوده کرد اما به دلیل مشکلات مالی نتوانست این طرح را به طور کامل اجرا کند و مردم را در بلاتکلیفی قرار داد.

شهرداری تهران به جای تعیین تکلیف خانه های فرسوده ده ونک  تنها سکوت می کند!/ بی تفاوتی شورای پنجم شهر تهران  نسبت به حل  مشکلات محله ده ونک!


شرافتی با بیان اینکه وجود املاک فاقد سند، یکی از مشکلات بزرگ این محدوده است، به خبرنگار تیتر شهر یادآور شد: مسئولان دولتی نیز به اندازه شهرداری تهران در بلاتکلیفی شهروندان و ساکنان این محله سهم دارند. براساس اسناد تاریخی زمین های ده ونک که در گذشته زمین های زراعی و کشاورزی بوده است، به کشاورزان در قطعات کوچک واگذار شده است.

بر اساس قاون اصلاحات ارضی مالکان این زمین ها تنها می توانند عرصه ملک خود را به کشاورزان بفروشند و نمی توانند به افرادی غیر از قدیمی های این محدوده واگذار کنند اما در طول دهه های اخیر به دلیل عدم ورود جدی شهرداری تهران و اداره ثبت به این موضوع باعث شده تا برخی از ساکنان این محله عرصه املاک خود را به افراد غیر بومی واگذار کنند به همی ندلیل نیز مالکان نتوانسته اند برای املاک خود سند بگیرند.

 

شهرداری تهران به جای تعیین تکلیف خانه های فرسوده ده ونک  تنها سکوت می کند!/ بی تفاوتی شورای پنجم شهر تهران  نسبت به حل  مشکلات محله ده ونک!


وی با اشاره به خرید برخی از املاک دارای سند از سوی شهرداری تهران در دوره های قبل تاکید کرد: در طول سال های گذشته گاهی دیده می شد مالکی که حتی کشاورز نبود اما توانسته بود برای ملک خود سند تهیه کند ملک خود را با همین سند به شهرداری می فروخت. این در حالی است که این کار به نوعی غیر قانونی بود چرا که باید مالک اصلی این عرصه ها که از کشاورزان قدیمی محله بودند راضی می شدند تا ملک خود را به شهرداری واگذار کنند. اما این بی برنامگی باعث شد تا برخی از خانه های این محله از سوی شهرداری خریداری و رها شود در حالی که هنوز مشکل سند آن باقی بود.


دبیر شورایاری محله ده ونک با اشاره به اینکه املاک خریداری شده از سوی شهرداری نیز هنوز مشکلات حقوقی و قانونی دارد، گفت: در دوره های گذشته هر زمانی که شهرداری منطقه اقدام به خرید املاک این محله می کرد، به دلیل اینکه از راه قانونی وارد نمی شد، تنها با پرداخت پول به مالکان تنها باعث می شد تا هم املاک خریداری شده و هم سایر ساکنان این محله در بلاتکلیفی به سر برند.


وی اعتقاد دارد که هیچ مسدئولی حاضر نیت تا مشکلات محله ده ونک را پیگیری و حل کند، افزود: بارها جلساتی را با مسئولان فرمانداری و استانداری تهران برگزار کرده ایم. حتی در یکی از جلسات که اعضایشورای شهر و برخی از نمایندگان مجلس نیز حضور داشتند؛ فرهادی فرماندار تهران دستور داد تا کارگروهی برای حل مشکلات این محله تشکیل شود اما هنوز این اتفاق از سوی شورای شهر و شهرداری تهران نیفتاده است. این در حالی است که قرار بود اعضای این کارگروه متشکل از شهرداری تهران، اداره ثبت و سازمان هایی که مالکیت بخش هایی از محله را در اختیار دارند؛ حضور داشته باشند.

 

شهرداری تهران به جای تعیین تکلیف خانه های فرسوده ده ونک  تنها سکوت می کند!/ بی تفاوتی شورای پنجم شهر تهران  نسبت به حل  مشکلات محله ده ونک!


شرافتی با تاکید بر اینکه اگر مسئولان تصمیم داشته باشند مشکلات این محله یک بار برای همیشه حل شود؛ حتما شهرداری تهران یکی از سازمان های تاثیرگذار خواهد بود، ادامه داد: شهرداری در درجه اول باید تکلیف طرح تفصیلی این محله را روشن کند. به عنوان مثال عنوان کند که املاکی که در خیابان های شهیدان رجبی، شرافتی، مجیدپور، صابری و ... هستند آیا داخل طرح شهری قرار می گیرند تا خیر. اگر محدوده هایی که داخل طرح حفظ فضای سبز و باغات قرار دارد را به صورت دقیق مشخص کند می تواند املاکی را که داخل طرح قرار گرفته اند را آزاد سازی کند.

یا اینکه اعلام کند از 300 هکتار زمین های این محله به عنوان مثال 10 هکتار متعلق به بافت مسکونی است. مردم حتی به این موضوع نیز راضی هستند که به عنوان مثال در 10 هکتار ار اراضی ده ونک خانه داشته باشند و 290 هکتار باقی مانده از این محدوده به عنوان عرصه های عمومی در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد.

 
 
 
 
منبع : تیترشهر 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار