انتقاد وزیر بهداشت از نبود بودجه برای بهداشت زندان‌ها
وزیر بهداشت دولت با بیان اینکه برای اولین بار زندان را از نزدیک می بینم، افزود: زندان واقعا جای بدی است و افراد باید تلاش کنند تا جرمی مرتکب نشده و در این فضا و محیط قرار نگیرند.
کد خبر: ۹۳۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۵ 02 March 2015
به گزارش تابناک – البرز: صبح روز یکشنبه به طور ناگهانی اعلام شد که سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت به همراه مسئولان ارشد سازمان زندان‌ها از ندامتگاه قزل‌حصار بازدید کرده است.
اما برای این بازدید از خبرنگاران استان البرز دعوت نشده بود.
از سوی دیگر برخلاف حضور مسئولان ارشد کشور و وزرای دولت، وزیر بهداشت در حالی به استان البرز سفر کرد که هیچ دیداری با استاندار نداشته است.
همین امر شایعه اختلاف بین این 2 مدیر ارشد دولتی را به دنبال داشت، اما شنیده‌ها حاکی از آن است که عدم دیدار این  2 مدیر دولتی و همچنین دعوت نکردن از خبرنگاران البرزی، دلایل دیگری داشته است.
یک منبع آگاه به خبرنگار تابناک گفت: ندامتگاه قزلحصار اگر چه در استان البرز واقع شده، اما نظارت بر مدیریت این ندامتگاه بر عهده سازمان سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان تهران است.
همچنین برای پوشش خبری این بازدید، تعداد محدودی از خبرنگاران از ابتدا به همراه وزیر بهداشت و جهانگیری رئیس سازمان زندان‌ها بوده و به صورت اختصاصی برای پوشش این مراسم از تهران دعوت شده‌اند.
پایگاه اطلاع‌رسانی دولت مشروح این خبر را منتشر کرده و آورده است: 
حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با حضور در ندامتگاه قزل حصار از بندهای مختلف آن بازدید کردند.
هاشمی در این بازدید در جریان وضعیت بهداشتی و سلامت زندان و زندانیان قرار گرفت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید فوق گفت: هیچ ردیف بودجه‌ای برای بهداشت زندان ها در سال 1394 اختصاص نداده اند.
سیدحسن هاشمی افزود: درمورد طرح تحول نظام سلامت برای همه افراد جامعه فکر شده، اما بسته ویژه ای برای زندانیان نداریم تا بخواهیم خدمات جداگانه ای به آنها ارایه دهیم.
وی عمده مشکلات زندان ها را تحت پوشش بیمه نبودن عنوان کرد و گفت: پزشکان در اینجا با وجود سختی کار با میزان دریافتی پایین حدود یک میلیون و 300 هزار تومان کار می کنند و متاسفانه اینجا تحت پوشش بیمه قرار ندارد.
وزیر بهداشت ادامه داد: سازمان زندان ها از نظر رسیدگی، نهایت تلاش خود را انجام می دهد اما امکانات بسیار کم است و این زندان گنجایش این همه زندانی را ندارد.هاشمی گفت: برای نیازهای بهداشتی، استراحت و حتی استحمام مددجویان و افرادی که در اینجا هستند باید فکری شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برای اولین بار زندان را از نزدیک می بینم، افزود: زندان واقعا جای بدی است و افراد باید تلاش کنند تا جرمی مرتکب نشده و در این فضا و محیط قرار نگیرند.
وی ادامه داد: زندگی کردن 12 تا 14 نفر در یک فضای شش متری بسیار سخت است و حتی موجب سرایت بیماری می شود و همین ها می توانند جامعه را بیمار کنند.هاشمی اقدامات پزشکان این ندامتگاه را ایثارگرانه توصیف و از سرانه زندان گلایه کرد و گفت: سرانه زندان باید تغییر کند.
وی گفت: سرانه نیروی انسانی، غذا، بهداشت و خیلی از موارد دیگر بسیار پایین است و این موضوع نه تنها در این زندان بلکه همه زندان های کشور مشاهده می شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: در حد خود سعی داریم کوتاهی نکنیم اما همه چیزی محصور به وزارت بهداشت نیست و همه دستگاه ها باید در این زمینه اقدام کنند.
وزیر بهداشت درمورد بیماری‌های واگیردار در این زندان افزود: در این جا بیمار مبتلا به ایدز و سل مقاوم داشتیم که دوستان از آنها مراقبت می کنند.
وی این مراقبت را ناقص خواند و ادامه داد: بیماری یابی در زندان ها باید به صورت فعال انجام شود، اما به علت کمبود امکانات و نبود اعتبار کافی، این اتفاق نمی افتد.
هاشمی اقداماتی که این وزارتخانه برای زندانیان انجام خواهد داد را تشریح کرد و گفت: در نشستی که با رییس سازمان زندان ها و حتی رییس قوه قضاییه و معاون اول ایشان خواهیم داشت، تصمیماتی خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: فکر می کنند همه کار را قوه قضیاییه باید انجام دهد در حالیکه ما اعتبار کافی در اختیار آنها قرار نداده ایم.
هاشمی تصریح کرد: اگر درست اداره کرده بودیم امروز شاهد چنین صحنه هایی نبودیم و مجرم بودن بسیاری از این افراد به خاطر ناکارآمدی خود ما است.
وی با بیان اینکه مجرم بودن را گردن کسی نمی اندازیم، افزود: برخی از این زندانیان به خاطر بیکاری، سخت بودن ازدواج و مشکلات اجتماعی و اقتصادی در اینجا هستند، البته یک سری مجرمینی نیز وجود دارند که اینها نیز حقوق شهروندی خاص خود را دارند.
وزیر بهداشت در مورد تغییر سرانه زندان ها گفت: 600 تومان کل هزینه درمان، بهداشت، پرستار، پزشک در اینجا است، در حالیکه در روستاهای دور 96 هزار تومان سرانه می دهیم و از سازمان های بیمه‌‌گر می خواهیم تا وظایف خود را در این زمینه انجام دهند.
وی ادامه داد: قوه قضاییه و دولت مابه التفاوت آن را جبران خواهند کرد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار