معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نرخ باسوادی در این استان را ۹۷.۳ درصد اعلام کرد و گفت: یک‌هزار و ۱۰۰ نفر آموزش دهنده (۱۵۶ نفر مرد و ۹۵۴ نفر خانم) داریم.
کد خبر: ۱۰۸۴۲۸۳
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰ 28 December 2022

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از فارس قبل از نقلاب اسلامی بی‌سواد در کشور غوغا می‌کرد، ۵۲.۵ درصد جمعیت ۶ سال به بالای کشور به استناد آمارهای رسمی و سرشماری سال ۱۳۵۵ بیسواد بودند؛ یعنی بیش از نیمی از جمعیت ۶ سال به بالای کشور برای انجام کارهای مهم خود بدون اینکه قادر به خواندن مطلبی باشند پای آن را انگشت می‌زدند، «اگر سواد نداری، اینجای برگه را انگشت بزن»...

این بیسوادی بین شهر و روستا، زن و مرد عادلانه توزیع نشده بود در مناطق روستایی و عشایری گستره بیسوادی فوق‌‌العاده بالا بود، حدود ۷۰ درصد روستاییان بیسواد بودند.

پیش از انقلاب در حدود ۴۰ سال، ۵ برنامه دولتی سوادآموزی اجرا شده بود که آمار ۵۰ درصدی بیسوادی گویای ناکارآمدی همه آن‌ها بود.

و اما، پس از پیروزی انقلاب اسلامی اولویت‌های بیشماری پیش‌روی کشور قرار گرفت؛ ساختارسازی سیاسی، امنیتی و اقتصادی در کنار نگهبانی از نهال نوپای انقلاب در برابر تهدیدهای داخلی و خارجی انقلابیون را درگیر کرده بود، اما در کنار این دغدغه‌ها امام خمینی(ره) از یکی از اساسی‌ترین اهداف انقلاب که همان «آموزش» بود غافل نماندند.

هفتم دی‌ماه سال ۱۳۵۸ بود که امام خمینی (ره) فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی را صادر کردند و فرمودند «ایران را سرتاسر مدرسه بکنیم»، امام به دنبال یک الگوسازی برای آموزش بودند و فرمودند: «من از همه ملت ایران می‌خواهم که در این امر بزرگ و حیاتی کمک کنند کسانی که سواد ندارند برای سوادآموزی وارد بشوند» و با این فرمان امام خیزشی جهادی در کشور شکل گرفت.

به محض پیام امام هرکس که احساس می‌کرد می‌تواند در این زمینه کمک کند وارد کار شد و هر باسوادی که فکر می‌کرد می‌تواند فردی را باسواد کند راهی شهر، روستا و نقاط دورافتاده شد.

بخش قابل توجهی از جوانان انقلابی پرشور و متعهد به عنوان داوطلب وارد عرصه سوادآموزی شدند و در کنار فعالیت‌های آموزش و پرورش از بذری که امام کاشت شور تازه‌ای روییده به گونه‌ای که حالا نرخ باسوادی گروه‌ سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله کشور از مرز ۹۷ درصد عبور کرده و حالا دیگر این جمله شنیده نمی‌شود«اگر سواد نداری اینجای برگه را انگشت بزن».

یاسر کرمی، معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز در خصوص نرخ سوادآموزی در این استان، گفت: با توجه به فرمان تاریخی امام در سال ۱۳۵۸ و تأسیس نهضت سوادآموزی با توجه به نرخ  بسیار پایین باسوادی در آن زمان، الان نرخ باسوادی به بالاترین سطح خود رسیده است.

وی نرخ باسوادی در استان کرمانشاه را ۹۷.۳ درصد اعلام کرد و افزود: نرخ باسوادی در کرمانشاه یکی از نرخ‌های بالایی در کشور است به طوریکه سال گذشته جزء سه استان برتر کشور قرار گرفتیم.

معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه یک‌هزار و ۱۰۰ نفر آموزش‌دهنده (۱۵۶ نفر مرد و ۹۵۴ نفر خانم) داریم، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۵ هزار بی‌سواد در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در استان داریم که براساس آمار شهرهای کرمانشاه و پاوه ببیشترین باسوادان استان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی یادآور شد: در اوایل انقلاب در بحث سوادآموزی، خواندن و نوشتن و یادگیری مفاهیم ریاضی و دینی مطرح بود که در سال‌ها بعد این مباحث تغییر کرده به گونه‌ای که باید یک تغییر در زندگی فرد ایجاد شود.

کرمی خاطرنشان کرد: سوادآموزی استان کرمانشاه شاخص‌هایی که مبنای کشوری است را دنبال می‌کند و اجرای طرح تلفیقی که هفت شیوع و مدل سوادآموزی را برای تحت پوشش دادن حجم بیشتری از طرح‌ها است را در دستور کار دارد.

کرمی در توضیح برنامه‌های اجرایی هفته سوادآموزی، اظهار کرد: حضور گسترده در بین نمازگزاران در راستای بحث ترویج و ترغیب سوادآموزی، حضور در مزار شهدا و بیعت با امام راحل(ره) و شهدا، دیدار با خانواده شهدا، دیدار با مسؤولان استان و امامان جماعت و استاندار و فرمانداران، ایجاد غرفه تخصصی در کتابخانه‌های سطح استان، دیدار با آموزش‌دهندگان و سوادآموزان، برگزاری مسابقات کتابخوانی و طرح نماز کلید بهشت است و... از جمله برنامه اجرایی هفته سوادآموزی در استان است.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار