نایب رییس انجمن علوم پرتونگاری کرمانشاه؛
نایب رییس انجمن علوم پرتونگاری کرمانشاه؛با بیان اینکه برخی بیماران برای انجام رادیولوژی اصرار دارند،گفت: این درحالیست که تابش کم اشعه X هم می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان را افزایش دهد.
کد خبر: ۲۸۵۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۴ 27 August 2016
 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛نسرین شرفی؛با بیان اینکه پرتوهای استفاده شده در رادیوتراپی و رادیولوژی قطعا آسیب رسان هستند،گفت:حتی مواجه کوتاه مدت با این پرتوها احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل سرطان را زیاد می‌کند. 
وی تصریح کرد: به همین دلیل افرادی که در محیط های رادیولوژی و رادیوتراپی فعالیت می کنند به هنگام استفاده از پرتو در اتاقی محافظت شده قرار می گیرند.
شرفی اظهار کرد: اما به هر حال محیط کار این افراد زیان آور است و به همین علت دستگاهی بر روی لباس و بدن آنها قرار می گیرد که میزان پرتویی که با فرد برخورد کرده را اندازه گیری می کند و درصورتی که زیاد باشد فرد تا مدتی از محل دور می‌شود.
نایب رییس انجمن علوم پرتونگاری کرمانشاه اظهار کرد: تنها این مراکز خطرناک نیستند،بلکه کار در پتروشیمی ها و مراکز صنعتی دیگر نیز خطرات اینگونه پرتوها را دارد.
شرفی سرطان را یکی از بیماری‌های احتمالی در برخورد با پرتوهای اینچنینی عنوان کرد و افزود: در صورتی که این پرتوها به زنان در سن خاصی از بارداری تابانده شود،احتمال ناهنجاری های ژنتیکی و مادرزادی نیز برای جنین آنها به وجود خواهد آمد. 
نایب رییس انجمن علوم پرتونگاری کرمانشاه با بیان اینکه پرتوها همه‌جا هستند،گفت: در سه نقطه جهان از جمله رامسر میزان پرتوها بالاست. 
وی با بیان اینکه پرتوهای موجود در محیط اطراف از نوع گاما هستند،گفت: این پرتوها خطری ندارند زیرا طبیعی هستند،اما میزان آنها در منطقه‌ای مانند رامسر از حد طبیعی بالاست و این در حالیست که میزان بیماری‌هایی مانند سرطان در این منطقه مانند نقاط دیگر کشور است و نشان می‌دهد که مردم به این حد از پرتوها عادت کرده‌اند. 
وی خاطرنشان کرد: پرتوهای بکار رفته در سونوگرافی نیز از نوع امواج رادیویی بوده که بی خطر هستند. شرفی اظهار کرد: برخلاف پرتوهای گاما پرتوهایی مانند پرتو X که در رادیولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرد مصنوعی بوده و زیان آور است و باید مراقبت بیشتری از آن داشت. 
وی تصریح کرد: پرتوهای X در رادیولوژی یون ساز و سرطان‌زا هستند و عوارض احتمالی دارند که با تابش کم می‌تواند در افراد بروز پیدا کند،بنابراین تا آنجا که ممکن است باید از قرارگیری در برابر این اشعه پیشگیری کرد. 
شرفی افزود: متاسفانه برخی بیماران اصرار به انجام رادیولوژی دارند و این در حالیست که این اشعه بسیار زیان آور است و در صورتی که پزشک قادر به تشخیص شکستگی یا موارد دیگر نباشد،باید توسط پزشک تجویز شود.
نایب رییس انجمن علوم پرتونگاری کرمانشاه در پایان اظهار کرد: در حال حاضر  210 نفر از کارشناسان رادیولوژی و رادیوتراپی و پزشکی هسته‌ای استان در این انجمن عضو  هستند.

















منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار