قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران:
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران از نامساعد بودن منابع آبی خبر داد و گفت: بارندگی‌های اخیر تنها روند کاهش ذخایر را در سد‌های لار و لتیان کند کرده و در کل بارش‌ها وضعیت خوبی نداشته است.
کد خبر: ۸۷۸۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴ 28 February 2015

علیرضا نوذری‌پور با اشاره به این‌که وضعیت بارش‌ها در سال آبی جاری خوب نبوده است، گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون 157 میلی‌متر بارندگی در تهران داشته‌ایم در حالی که متوسط بارندگی دراز‌مدت 178 میلی‌متر بوده است.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر پنج سد تهران 348 میلی‌مترمکعب ذخیره دارند، گفت: حجم مفید این سدها 197 میلی‌مترمکعب است. به‌طور میانگین در هفت سال گذشته 203 میلی‌متر بارندگی در کشور داشتیم در حالی که متوسط دراز‌مدت بیانگر 250 میلی‌متر بارش بوده است. لذا بارندگی در هفت سال گذشته نسبت به بلند‌مدت نیز 20 درصد کاهش یافته است.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به این‌که حجم روان‌آب‌ها نیز 50 درصد کاهش داشته است، گفت: ذخیره برفی نیز 40 درصد کمتر شده است. این در حالی است که در استان تهران نیز هنوز در سامانه شرق در حوزه سد‌های لار و لتیان شرایط به گونه‌ای است که تنها روند کاهش ذخایر کند‌تر شده و همچنان با کاهش حجم دریاچه سد‌ها مواجهیم.

نوذری‌پور با اشاره به این‌که در آستانه نوروز نیز حجم مصرف آب افزایش پیدا می‌کند، گفت: روز گذشته میزان مصرف به دو میلیون و 700 هزار مترمکعب رسید که با توجه به منابع در دسترس رقم خوبی نیست.

وی تاکید کرد: امروز با صدور اطلاعیه‌ای از همه شهروندان می‌خواهیم با توجه به کاهش بارندگی و محدودیت منابع زیرزمینی و کم شدن حجم دریاچه سد‌ها امسال نیز مانند سال‌های گذشته در ایام پایانی سال در مصرف آب دقت داشته باشند و از مصارف غیرضروری مانند شستن فرش از طریق آب لوله‌کشی جلوگیری کنند.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف آب توسط مشترکین گفت: پیشنهاد می‌شود در روزهای پایانی سال از روش‌های مناسب که مصرف را کاهش می‌دهند برای نظافت استفاده شود.

تمام منابع به کار گرفته می‌شوند تا از تابستان عبور کنیم

نوذری‌پور در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب در راستای گذر از تابستان 94 با توجه به محدودیت منابع چیست؟ اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که با توجه به خوب نبودن حجم بارش‌ها حداکثر استفاده از آب‌های سطحی و زیرزمینی را در حد مجاز انجام دهیم و از مدول تسویه‌خانه هفتم نیز بهره‌برداری کامل را انجام دهیم.

وی افزود: با حفر چاه‌ها امیدواریم بتوانیم ظرفیت تامین آب تهران را افزایش دهیم، اما تمام این راهکارها بدون همکاری مردم راهگشا نخواهد بود.

تقاضا از دولت برای صدور مجوز‌های شرایط بحرانی

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تقاضا از دولت مبنی بر صدور مجوزهای لازم برای استفاده از شرایط بحرانی آب اظهار کرد: افزایش ظرفیت تامین، استفاده کامل از ظرفیت تسویه‌خانه هفتم تهران، مدیریت و تعادل‌بخشی فشار شبکه، مدیریت مصرف و فرهنگ سازی راهکارهای شرکت برای گذر از تابستان 1394 است.

نوذری‌پور در مورد مدیریت فشار مانند تابستان سال جاری و سال گذشته نیز که در پی آن فشار آب کاهش یافته و ذخایر مخازن بیشتر می‌شود، گفت: هنوز اتفاق خاصی نیفتاده و مدیریت فشار را آغاز نکرده‌ایم، در حال حاضر شبکه در حال تعادل است.

وی در مورد علت افت فشار آب در برخی مناطق تهران گفت: ممکن است مصارف بسیار بالا تاثیر منفی روی شبکه و خانه‌های منطقه گذاشته باشد اما هنوز مدیریت فشار را آغاز نکرده‌ایم.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این‌که پایین‌بودن قیمت آب باعث شده مردم انگیزه کافی برای صرفه‌جویی نداشته باشند، گفت: سرانه مصرف آب در تهران با توجه به مهاجرت‌ها و وضعیت شبکه باید به 150 لیتر به ازای هر نفر برسد.

در حال حاضر سرانه مصرف آب در شهر تهران حدود 250 لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار